۱۳۸۹ مهر ۸, پنجشنبه

چند عکس تازه از پل شادروان و آن فاضلاب ملعون

چند عکس تازه گرفته‌ام. یکی از عکسها به صورت پانوراما است و می‌توانید آن را با اندازه بزرگ دانلود کنید. تمام عکسها از قسمت شمالی پل-بند شادروان هستند.

Shadorvan dam-bridge پل-بند شادروان





۱۳۸۹ شهریور ۲۷, شنبه

پیشنهاد یک راه حل موقت برای حفظ پل-بند شادروان

متاسفانه ریخته شدن فاضلابها به رود کارون، هم موجب آلودگی آب این رود می‌شود و هم مواد شیمیایی موجود در آنها به سازه‌های باستانی و میراث گذشتگان ما هم آسیب زیادی می‌زنند. یکی از این فاضلابها دقیقا به پایه‌های قسمت شمالی پل-بند شادروان می‌ریزد. برای نجات این پل برنامه‌های پیچیده و بلند مدتی تهیه شده است. اما به نظر من می‌توان با انجام یک کار ساده حداقل تا زمانی که برنامه‌های اصلی اجرایی شوند، از این پل محافظت کرد.
می‌توان با منحرف کردن این فاضلاب و منتقل کردن دهانه ورودی آن به کمی بالاتر، از سرازیر شدن مستقیم فاضلاب به پایه‌های پل جلوگیری کرده و غلظت آلاینده‌ها در آنها به میزان خیلی زیادی کاهش داد. برای انجام این کار نیازی هم به دستگاه‌های حفاری و ساختمانی نیست. چند نفر کارگر و یا عده‌ای از دوستداران میراث فرهنگی هم می‌توانند با ابزارهایی مانند بیل و کلنگ و فرغون، این فاضلاب را تغییر مسیر داده و از پل دور کنند. این فاضلاب ابتدا در جهت مخالف پل و به سمت بالادست رود می‌رود. اما بعد از طی چند متر به سمت پل تغییر جهت می‌دهد. اگر قبل از این تغییر جهت مسیر آن را ادامه داده و برایش یک جوی مناسب ایجاد کنیم، دهانه ورودی فاضلاب به رود کارون، از شادروان بسیار دور می‌شود. با این کار هنوز هم آلاینده‌ها وارد آب رود می‌شوند. اما چون غلظت خود را از دست می‌دهند و با حجم بالایی از آب ترکیب می‌شوند، خطر بسیار کمتری برای پل شادروان ایجاد می‌کنند.
  

نظر شما چیست؟

۱۳۸۹ شهریور ۱۵, دوشنبه

امام حسین در ثانیه‌های پایان عمر

سخنرانی، مسابقه، شام. به نظر شما نسبت ثانیه‌های پایانی عمر مبارک امام حسین با این کارها چیست؟


۱۳۸۹ شهریور ۱۴, یکشنبه

تعمیر شارژر لپتاپ در منزل (تعمیرکار شارژر لپتاپ خود باشید)

مدتی بود که شارژر لپتاپم درست کار نمی‌کرد. وقتی که به برق وصلش می‌کردم، محافظ داخلی‌اش فعال فعال می‌شد و بعد از چند دقیقه برق را وصل می‌کرد. چند وقت بعد وضعیت آنقدر بد شده بود که حتما باید چند ضربه به شارژر می‌زدم و یا آنرا روی زمین می‌کوبیدم تا برق را وصل کند. باز هم مدتی به همین شکل کار کرد تا اینکه کاملا از کار افتاد. وقتی که به برق می‌زدمش فقط صدای ضعیف تایمر محافظش شنیده می‌شد و دریغ از کمی شارژ. حالا که دیگر کاملا از شارژر لپتاپ قطع امید کرده بودم، در اینترنت جستجو کردم تا شاید یک بنده خدایی قبلا به همین درد مبتلا شده باشد و راه حلی جلوی پایم بگذارد. وبلاگ بی‌همزبان را پیدا کردم. این آقای بی‌همزبان که احتمالا حالا دیگر همزبانش را پیدا کرده است. (آخرین پست وبلاگش مربوط به بیش از یک سال پیش است.) هم همین مشکل را با یک شارژر سونی داشته و به شکل محیرالعقولی با استفاده از یک کارد میوه‌خوری و یک تکه دستمال کاغذی (و به گفته خودش مقداری هم اعتماد به نفس کاذب) توانسته شارژرش را تعمیر کند. قضیه از این قرار است که یکی از قطعات شارژر (ترانزیستور قدرت و یا آی.سی ریگولاتور) که همه‌ی جریان شارژ باتری از آن عبور می‌کند به قدری داغ می‌شود که حرارتش باعث ذوب شدن لحیم پایه‌هایش می‌شود.
خوب، حالا که مشکل پیدا شد و یک بنده خدایی با امکانات بدوی توانسته مشکل را حل کند، منِ تا بنِ دندان مسلح چرا نتوانم!؟
پس با اعتماد به نفس کاملا غیر کاذب دست به کار شدم و شارژر لپتاپ خودم را با موفقیت تعمیر کردم.

مراحل تعمیر شارژر لپتاپ به شرح زیر می‌باشد:

1. آماده کردن وسایل:
همه‌ی وسایل موجود را کنار دستتان قرار دهید (یا خودتان بروید کنار وسایل). من این وسایل را استفاده کردم: انبردست، وسایل لحیم‌کاری، چاقوی کوچک ولی محکم، پیچ‌گوشتی دوسوی بزرگ و مولتی‌متر.

 2. باز کردن قاب شارژر:
شارژر لپتاپها در اصطلاح پِرِسی هستند. یعنی پیچی برای باز کردن ندارند و حتما باید قاب آنها را بشکنید تا بتوانید به مدارات داخلی‌اش دسترسی پیدا کنید. در این مرحله با استفاده از چاقوی کوچک و پیچ‌گوشتی و انبر دست، قاب را به گونه‌ای که از شیار باریکی که دورش دیده می‌شود (و محل پِرِس شدن قاب است) شکسته و باز می‌کنیم. اگر این کار را به دقت انجام دهید، ظاهر شارژرتان حفظ می‌شود. روشی که من به کار بردم این بود که انبردست را به صورت بسته، داخل قسمتی که کابل برق شهر به آن وصل می‌شود گذاشتم و بعد با فشار بازش کردم. البته دقت کردم که با فشار زیاد لبه‌های شارژر را نشکنم.



3. جدا کردن لایه‌های محافظ فلزی و پلاستیکی دور مدارات:
دور مدارات شارژر یک لایه‌ی عایق پلاستیکی و یک قاب فلزی قرار دارد. قاب فلزی فقط از یک نقطه‌ی کوچک به مدار لحیم شده است که به راحتی می‌توان آنرا با هویه و قلع‌کش جدا کرد. قاب فلزی به راحتی جدا می‌شود. لایه‌ی عایق هم با مقدار زیادی چسب به مدار چسبیده است که البته چسب محکمی نیست و می‌توان با کمی دقت این لایه را سالم جدا کرد.




4. رفع نقص مدار:
حالا باید قطعه‌ی مشکل‌ساز را پیدا کرده و لحیم پایه‌هایش را با هویه محکم کنیم. البته کمی لحیم اضافه هم به پایه‌ها بزنیم بهتر است. ممکن است از عود کردنش جلوگیری کند. البته شارژر من در کابل خروجی‌اش هم دچار مشکل شده بود که با قطع کابل و لحیم کردن مجددش مشکل حل شد.



5. آزمایش:
قبل از اینکه همه‌چیز را به وضعیت سابقش برگردانید، اول شارژر را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که عمل جراحی موفقیت‌آمیز بوده است.

6. بستن شارژر:
لایه‌ی عایق را با کمی (دقت کنید گفتم کمی.) چسب سر جایش محکم می‌کنیم و بعد قاب فلزی را هم دورش قرار داده و محل اتصالی را که جدا کرده بودیم دوباره لحیم می‌کنیم. مدار را که حالا دوباره ساندویچ شده است، داخل قاب قرار می‌دهیم. قبل از چسباندن قاب اول امتحانش کنید که به درستی جا برود. فراموش نکنید که کمربند شارژر را هم که کابلها را جمع می‌کند، سر جایش قرار دهید. حالا لبه‌های قاب را به مقدار کافی چسب بزنید (لبه‌های هر دو نیمه‌ی قاب را) و آنها را محکم روی هم فشار دهید. من دور قاب را هم خیلی محکم چسب برق پیچیدم و حتی یک هاون سنگین را هم رویش گذاشتم.



7. استفاده از شارژر:
بعد از چسباندن قاب شارژر از آن استفاده کنید و باتری لپتاپ‌تان را شارژکنید. با این کار هم باتری لپتاپ را که احتمالا حسابی خالی شده است شارژ می‌کنید. هم با این کار شارژر گرم می‌شود و چسبها زودتر خشک می‌شوند. بعد از گذشت چند ساعت و اطمینان از خشک شدن چسبها می‌توانید چسب برق دور آن را باز کنید.

شارژر آماده است. نوش جان!